FAQ
Preguntes mes freqüents
El panell fotovoltaic converteix la llum solar en electricitat a través de cèl·lules solars fotovoltaiques. La llum solar arriba als panells fotovoltaics amb fotons (partícules de llum solar). El panell transforma els fotons en electrons de corrent continu (DC). Els electrons flueixen des del panell cap a l’inversor i cap a altres equips de seguretat elèctrica. L’inversor converteix la potència del corrent continu en corrent altern.
El corrent altern és la utilitzada per tots nosaltres en les llars, per a dispositius electrònics i electrodomèstics connectats a la presa de corrent. Un controlador solar monitora la quantitat total d’electricitat generada pel sistema, i l’energia generada en excés (és a dir, no utilitzada en la pròpia llar) es transmetrà a la xarxa elèctrica a través d’aquest controlador. Durant la nit, o en dies ennuvolats, quan el sistema no produeix les necessitats d’energia de la llar, s’utilitzarà a partir d’aquestes reserves.
Els panells solars generalment es venen amb garanties de funcionament entre 20-25 anys. Malgrat aquest període de vida, els panells solars tendeixen a deteriorar-se amb el temps, fins al punt que la seua eficiència aconsegueix només el 80% de la seua capacitat inicial, abans del venciment de la garantia del seu funcionament.
En decidir sobre un sistema fotovoltaic solar a costa de l’altre, és millor mirar el cost per watt de potència.
La fórmula és simple: Cost per watt de potència = Cost total del sistema : Producció d’energia generada Naturalment, els panells solars més eficients costen més.
No obstant això, abans de fer el pas decisiu cap als panells solars més cars, és bo considerar la grandària del sostre. Si el sostre és prou gran, l’opció de comprar panells solars més barats i menys eficients pot ser la millor inversió en el temps.
La grandària correcta del sistema depén principalment de l’espai disponible en el sostre i el requeriment d’energia. Assegure’s que l’empresa d’instal·lació triada comprenga les necessitats d’energia de la casa i dimensions correctes de la instal·lació.
Els panells solars fotovoltaics no funcionen amb la màxima eficiència si estan coberts de pols, fulles seques o fang. Ha d’inspeccionar la seua instal·lació almenys una vegada a l’any per a determinar si necessita neteja. La neteja es pot fer amb aigua usant una mànega.
Pel fet que els panells fotovoltaics poden clivellar-se si entren en contacte amb aigua freda quan es calfen amb la llum solar, és recomanable netejar-los a la nit.
No et preocupes pels núvols. Els panells fotovoltaics continuaran produint electricitat, fins i tot si la seua eficiència disminueix. Des d’aquest punt de vista, els panells fotovoltaics amb cèl·lules de “thin film” tenen una millor eficiència en condicions de poca llum que aquells amb silici monocristalino. A més, són sensibles a un espectre més ampli de llum i produeixen una major quantitat d’electricitat amb diversos punts percentuals que els cristal·lins.
La neu és un problema quan cau en gran quantitat (capa de neu major de 2-3 cm). Existeixen dispositius especials que ajuden a descongelar i fondre la neu, o fins i tot pot llevar la neu amb una banda de goma especial perquè no ratlle la superfície dels panells fotovoltaics.
Els panells fotovoltaics necessiten llum, el sol, no la calor! Funcionen encara millor a l’hivern, ja que els dispositius electrònics ens donen la màxima potència a baixes temperatures, per la qual cosa a l’hivern tenen la màxima eficiència / eficiència.
Els sistemes fotovoltaics produeixen electricitat, per la qual cosa ho pot connectar a qualsevol aparell, segons les necessitats de la seua llar, inclosos els escalfadors. No obstant això, ha de tindre en compte que la producció d’electricitat és menor a l’hivern, per la qual cosa el sistema ha de dissenyar-se per a una major capacitat.
La instal·lació es realitzarà al més prompte possible. Depenent de les instal·lacions ja programades en la nostra agenda, la seua instal·lació es programarà a la data mes pròxima possible.
A l’hivern, l’angle òptim per als panells solars serà menor, perquè el sol està més baix en el cel. Alguns sistemes poden permetre canviar l’angle durant tot l’any per a optimitzar el sistema. Uns controlaran la llum solar tots els dies automaticament, mentre que uns altres permetran la inclinació manual durant tot l’any.
Els panells també poden funcionar si el dia és menys assolellat, l’única condició és que fora hi haja llum.
– Produir electricitat i / o aigua calenta, la qual cosa li permet reduir significativament els seus costos amb la factura d’electricitat i gas.
– Un panell fotovoltaic típic pot estalviar fins a una tona de diòxid de carboni per any, per la qual cosa redueix considerablement la seua petjada de carboni en fins a 30 tones de diòxid de carboni durant tota la vida útil del panell.